Na 17. kilometru od Paraćina, između sela Popovac i Zabrega , u kanjonu reke Crnice nalazi se srednjovekovni manastir Ognjene Marije (Petruša). U nekim zapisima stoji da je u Petruškoj oblasti postojolo oko 40 manastira pa je zbog toga ta oblast dobila naziv mala Sveta Gora, a baš  tu su monasi sa Svete Gore dolazili kako bi zidali manastire i širili Pravoslavlje.

Nenad Bogdanović zvani Bogi, pripadnik je Kraljevačkog Odreda Žandarmerije, član Nezavisnog policijskog sindikata Srbije od njegovog osnivanja i veliki patriota i rodoljub. Na poziv direktora TO Paraćin, Vučković Vladimira, u svoje slobodno vreme i sa svojom privatnom opremom za alpinizam odazvao se i aktivno uključio u sređivanje i rekonstrukciju ostataka manastira Ognjene Marije. Nenad poseduje letnji osnovni i zimski napredni alpinistički kurs završen u izvođenju Alpinističke policije Austrije, kao i letnji i zimski osnovni kurs alpinizma završen od strane Planinarskog saveza Srbije.

Nenad je takođe svoje slobodno vreme, resurse i ljubav usmerio i ka zidanju i postavljanu klinova u stene iznad manastira Sv. Jovan kako bi svim ljubiteljima prirode i alpinizma napravio Via Ferratu u prelepom prirodnom i skoro netaknutom kraju atara sela Zabrege.

Kolega Bogdanović je svojim ličnim primerom zadao zadatak svima i pokazao kako se na delu čuva svoj kraj, istorija, vera i država za buduća pokolenja.

Vrh Midžor, obuka sa Planinarskim savezom Srbije

Obuka sa Austrijskom alpinističkom policijom

Odbor za medije NPSS