Koliko je policijski posao zahtevan i raznorodan opšte je poznato. Neretko nam ta profesija oduzme i okupira i privatno vreme i slobodne dane, a ono što je ono sigurno je da je to profesija kojoj se ne pristupa tek radi obavljanja nekog posla već iz duboke i iskrene ljubavi prema poštenju i želje za zaštitom svih stanovnika Republike Srbije. Iako su svi policijski službenici profesionalci u svom poslu, kao ljudima koji nose uniformu bitno nam je i da je naš uloženI trud vidljiv i cenjen. Zbog toga Nezavisni policijski sindikat Srbije želi da pohvali svoje kolege i članove sindikata, ali i da Vam ih predstavi, svaki put kada se dogodi neka lepa i uspešno realizovana akcija.

Naime, u Beogradu je tokom vikenda izvršena krađa više komada nakita od zlata i srebra otuđena iz zlatare koja se nalazi u Bulevaru Kralja Aleksandra, a vrednost ukradenog nakita se procenjuje na oko 200.000 evra. Po saznanjima inspektora izvršioci ovog teškog krivičnog dela bili su državljani Ruske Federacije. Od strane policijskih službenika zaposlenih na Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu Tučen Jovane, Korićanin Zorice, Žikić Dalibora, Ćurčić Predraga, Gajić Gorana i Kulić Nemanje u toku dana 29.05.2023. godine primećena su i proverena dva lica koja odgovaraju opisu lica za kojima se traga, gde su kolege primenom policijskih veština i ovlašćenja ista brzo locirala i privela te predala nadležnim institucijama, nakon čega je licima od strane Tužilaštva određeno zadržavanje.

Nezavisni policijski sindikat Srbije želi javno da pohvali svoje kolege i članove, zbog uspešnog realizovanja policijskog hapšenja, kao i sprečavanja da se lica, počinioci krivičnog dela udalje iz naše zemlje.

Odbor za medije NPSS