Danas, 04.06.2023. godine  Ministarstvo unutrašnjih poslova proslavalja svoju slavu Duhovi (Dan sv.Trojice) koja je ujedno i Dan ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije Republike Srbije. Taj dan je izabran u čast sećanja na presudnu ulugu Srpske Žandarmerije u sukobima sa Turcima kod Čukur česme 1862. Godine.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije proslaviće svoj dan na više lokacija u toku vikenda različitim prigodnim manifestacijama i svečanostima.

Nezavisni policijski sindikat Srbije se priključuje čestitkama i svim svojim kolegama I članovima želi srećan praznik.

Nagrade pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije iz različitih organizacionih jedinica i više policijskih uprava koji su svojim radom i zalaganjem postigli najbolje rezultate uručio je danas predsednik Republike Srbije, gospodin Aleksandar Vučić.

Posebno želimo da istaknemo da je naš dugogogišnji kolega i dugogodišnji član sindikata jedan od nagrađenih.

Kostić Zoran rođen je 1968. godine, a u policiji je od 1988. godine. Ceo radni vek proveo je u PU Vranje. Za kolegu Kostića svi jednoglasno kažu da je pre svega jedinstveno dobar i pošten, a kao policajac izuzetno požrtvovan, vredan I kolegijalan.  Na današnji praznik, Kostić Zoranu uručena je Srebrna medalja za posvećenost službi.

Nezavisni policijski sindikat Srbije kao organizacija koja je osnovana i postoji zarad zaštite prava zaposlenih u MUPu želi da istakne da je zahvalana i zadovoljna svakim potezom menadžmenta MUPa u kome se ceni i slavi veliki trud od strane policijskih službenika uložen radi održavanja javnog reda i mira, kao i zaštite imovine i svakog pojedinca u Republici Srbiji.

Kolegi Kostiću želimo da izrazimo zahvalnost što je svoje poverenje poklonio našem sindikatu, ali i zahvalnost za trud i rad u sindikalnim aktivnostima u kojima je nesebično učestvovao, kao i puno sreće i uspeha u daljem radu i životu.

Odbor za medije NPSS