Nezavisni policijski sindikat Srbije je uvek sa zadovoljstvom podržavao i davao vetar u leđa svojim kolegama i članovima kad god bi se pozitivnim primerima isticali i pokazivali koliko su svestrani, hrabri, uporni i istrajni. Zadovoljstvo je još veće kada njihovi primeri podstaknu i druge da se bave sportom.

Danas ćemo predstaviti našeg mladog kolegu Stamenković Luku. Luka je rođen 2000. godine, a u policiji je od Oktobra 2020. godine prvo kao saobraćajni policijski službenik u Negotinu, a zatim u Boru. Iako mlad u službi, Luka se već pokazao kao odličan policijski službenik, kolega, sindikalac ali i kao sportista koji je na početku karijere za koju se vidi da će biti blistava. Ceo život u sportu i treningu, Luka se od skoro takmiči u posebnoj disciplini, kod nas još uvek ne mnogo zastupljenoj, a to je Strongman sport. Ova disciplina zahteva veliku upornost, neophodna je ekstremna snaga, eksplozivnost i brzina i sastoji se iz više elemenata.

Dana 24.06.2023. godine u Zaječaru je po 4. put održano Strongman takmičenje za najjačeg čoveka „Open Cup Srbije“ koji je bio internacionalnog karaktera. Luka se prvi put nadmetao, iako još uvek junior, takmičio se sa iskusnim seniorima gde je osvojio zadovoljavajuću 6. poziciju. Na ovom takmičenju nadmetanje među najjačim ljudima se odvija u šest diciplina: vučenje kamiona težine 8 tona na razdaljini od 20 metara, nošenje kofera u težini od 110 kg po ruci, podizanje automobila sa dodatim opterećenjem od 320kg, yoko – 320 kg na leđima, piramida – podizanje različite vrste tereta na st epenicama i nošenje balvana u težinama 110, 120 i 130 kg.

Sledeće takmičenje „Balkan kup“ za najjačeg čoveka održava se u Boru 09. Jula 2023. godine. Nezavisni policijski sindikat Srbije će nastaviti da podržava Luku u njegovim pripremama, treninzima i takmičenjima, kao što to radi i sa svim drugim kolegama i koleginicama koji na ovaj način u najpozitivnijem svetlu predstavljaju Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije. Zdrav život i sport su ono što želimo da prenesemo i najlmlađima i da ih uputimo na ispravan i zdrav način života. Luki želimo sve najbolje u daljem sportskom i profesionalnom životu.

Odbor za medije NPSS