Poštovani članovi Nezavisnog policijskog sindikata Srbije,
Sa zadovoljstvom želimo da podelimo sa vama pozitivne vesti o našim nedavnim naporima u vezi sa tehničkim opremanjem Policijske ispostave Železnik.

Dana 07.03.2023. godine, naš sindikat je uputio dopis vd pomoćnika ministra unutrašnjih poslova, Načelniku sektora za ljudske resurse  , gospođi Trajković Dragani, u kome smo izneli naše molbe i brige u vezi sa nedostatkom odgovarajuće tehničke opreme u pomenutoj policijskoj ispostavi.

U našem dopisu naglasili smo nedostatak prostorije za ispraćaj smene, kao i nedostatak prostora u kojem policijski službenici mogu nesmetano sastavljati svoje izveštaje nakon završene smene. Posebno smo istakli da se izveštaji trenutno sastavljaju u hodniku, a da policajci prilikom obavljanja ovog zadatka moraju istovremeno paziti na privedene osobe koje često dolaze iz kriminogene sredine, ispoljavaju agresivnost i često su pod uticajem alkohola.

S obzirom na sve navedene probleme, predložili smo da se u Policijskoj ispostavi Železnik postavi stambeni kontejner kako bi policijski službenici mogli neometano obavljati administrativne zadatke i druge poslovne obaveze. Smatrali smo da je takva inicijativa neophodna i u interesu ne samo naših policijskih službenika, već i same države, koja bi trebala da obezbedi optimalne uslove za nesmetano obavljanje njihovih dužnosti.

Sa zadovoljstvom obaveštavamo vas da je naš dopis naišao na razumevanje i podršku  vd pomoćnika ministra unustrašnjih poslova i načelnice sektora za ljudske resurse , gospođe Trajković Dragane. Kao rezultat naših zajedničkih napora, Policijska ispostava Železnik je dobila kompletno opremljen stambeni kontejner, klimatizovan i udoban za rad, opremljen računarima i svim neophodnim sredstvima za dostojanstveno obavljanje policijskih poslova.
Ova inicijativa predstavlja još jedan korak napred ka obezbeđivanju optimalnih uslova rada za naše policijske službenike i unapređenju njihove sposobnosti da se efikasno suoče s izazovima svakodnevnog posla. Ponosni smo na postignuti uspeh i zahvaljujemo se načelnici sektora za ljudske resurse, gospođi Trajković Dragani, na njenoj podršci i angažovanju u rešavanju ovog pitanja.

Ova inicijativa jasno pokazuje snagu i značaj sindikalnog delovanja u zaštiti interesa naših članova i unapređenju uslova rada u policiji.
Nastavićemo da se borimo za vaša prava i blagostanje, kako bismo zajedno izgradili profesionalnu i efikasnu policijsku snagu.