U ponedeljak, 10. jula 2023. godine, održan je konstitutivan  sastanak članova Nezavisnog policijskog sindikata Srbije, posvećen formiranju nove sindikalne podružnice u Boru. Sastanku su prisustvovali predsednik Regionalnog odbora Istočna Srbija, gospodin Vladan Tasić, i sekretar Regionalnog odbora Istočna Srbija, gospodin Stefan Mateić. Ovaj značajan događaj obeležio je ulazak oko 60-ak novih članova u sindikat.

Novoformirana Sindikalna podružnica SPI Bor je rezultat snažne želje policijskih službenika da se udruže i zajednički rade na unapređenju uslova rada, kao i zaštiti prava i interesa svojih članova. Ovaj poduhvat predstavlja važan korak ka jačanju sindikalne solidarnosti i promociji pravičnosti u policijskoj profesiji.

Na sastanku je izabran Stamenković Luka za predsednika Sindikalne podružnice SPI Bor. Gospodin Luka će predvoditi sindikalne aktivnosti i boriti se za ostvarivanje prava zaposlenih u policiji, kao i za poboljšanje njihovih radnih uslova.

Odluka o formiranju Sindikalne podružnice SPI Bor je rezultat zajedničkog rada sindikalnih članova, koji su pokazali hrabrost, istrajnost i posvećenost u ostvarivanju svojih ciljeva. Ova inicijativa je još jedan primer kako zajednički napor i solidarnost mogu doneti pozitivne promene u radnoj zajednici.

Nezavisni policijski sindikat Srbije snažno podržava ovu inicijativu i poziva sve članove da pruže podršku i aktivno učestvuju u radu Sindikalne podružnice SPI Bor. Ujedinjeni, možemo ostvariti značajne poboljšanja u policijskoj profesiji i unaprediti radne uslove za sve zaposlene.