Dana 13.09.2023. godine u Požarevcu održan je sastanak regionalnog odbora Centralne Srbije na kome su prisustvovali predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije Milan Kostadinov, zamenik predsednika Nenad Filipović, potpredsednici sindikata Zoran Vesić i Nevena Rupić, kao i predstavnici sindikalnih podružnica iz Požarevca, Kragujevca, Jagodine, Velikog Gradišta i Smedereva.

Nakon uvodnog obraćanja predsednik Kostadinov izneo je pohvale zbog uvećanog broja čanstva na regionu, novine u radu sindikata, gde je predstavljen i novi poverenik za Kragujevac Nenad Jovanović. Pristupanje kolege Jovanovića sindikatu mnoge kolege iz Policijske uprave Kragujevac su podržale svojim učlanjenjem, i dale vetar u leđa novom povereniku, tako da se ubrzo učlanilo oko pedeset kolega i koleginica. Novom kolegi i sindikalnom saborcu želimo puno sreće u radu i sindikalnoj borbi, i pružamo punu podršku u daljem radu.

Nakon iznošenja novosti i sumiranja rezultata na nivou regiona, pristupilo se analiziranju pojedinačnih rezultata svake podružnice, iznošenja novih ideja i razmatranja sveukupnih budućih akcija kojima će se pomoći kolegama u daljem radu.

Kao i dosad, pravac i cilj sindikata ostaje isti, a to je zaštita prava radnika zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, poboljšanje uslova rada, podrška i pomoć u svakom pogledu u skladu sa statutom NPSSa.

Zahvaljujemo se kolegama na sve većoj podršci i uvećanju broja članova, i obećavamo da ćemo se maksimalno truditi da to poverenje nikad ne izgubimo.