Prošlog četvrtka oko 19,40 časova odigrala se herojska trka za spas jednogodišnje bebe u kojoj su svoje veliko srce i profesionalizam na delu pokazale naše drage kolege iz PI Borča i članovi Nezavisnog policijskog sindikata Srbije.

Na delu Zrenjaninskog puta kod Pančevačkog mosta, gde su se nalazili mladi policijski službenici Azanjac Veljko i Dimitrijević Miloš, zaustavilo se putničko motorno vozilo iz koga je muškarac zatražio pomoć. Radilo se o nemilom događaju gde je jednogodišnje dete palo sa stolice, udarilo glavu, te kao posledicu udara nije davalo znake života. Kako je na tom delu puta bila velika saobraćajna gužva, a u pitanju su bile sekunde, mlade kolege nisu oklevale i odmah su, koristeći svetlosnu signalizaciju priskočile u pomoć. Sproveli su roditelje sa povređenom bebom u jako kratkom vremenskom periodu od Pančevačkog mosta do Urgentnog centra. Posle nekog vremena javljeno im je iz Urgentnog centra da je dečak dobro i da nije više životno ugrožen.

Ovakav događaj opisuje jedan od redovnih poslova policije, a to je briga i trud za svakog pojedinca Republike Srbije i kako se u svakoj intervenciji daje maksimum i svakom događaju neizostavno pristupa svom snagom. Ovakvi događaju su važni i kako bi se pohvalile sve kolege koje profesionalno i predano obavljaju svoje zadatke, ali i kako bi svi građani naše zemlje bili upoznati sa koliko raznolikih, ponekad i emotivno teških situacija se susreću policijski službenici.

Nezavisni policijski sindikat Srbije je izuzetno ponosan na to što su naši članovi stalno hvaljeni i nagrađivani za svoje postignute rezultate, što poseduju izuzetan nivo provesionalizma i što svoje zadatke obavljaju časno i pošteno.

Kolege, svaka čast!

Odbor za medije NPSS