Sa ponosom predstavljamo još jednog člana Nezavisnog policijskog sindikata Srbije koji je svojim dosadašnjim radom i postupanjem dokazao da je među najboljima. Na zadovoljstvo svih, taj trud i požrtvovanje prepoznalo je i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ivan Milunović, vođa vatrogasno-spasilačke grupe u Vatrogasno-spasilačkom odeljenju Tutin, Vatrogasno-spasilačkog  bataljona Novi Pazar dobitnik je grifona u kategoriji „NAJHRABRIJI POLICIJSKI SLUŽBENIK“.

Ivanu je na Svečanoj akademiji povodom obeležavanja 220 godina bitke kod Drlupe, od kada datiraju koreni policije u Srbiji, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić uručio nagradu za ostvarene rezultate u obavljanju policijskih poslova, očuvanju i unapređenju bezbednosti u toku 2023. godine.

Svojom hrabrošću, stručnim i profesionalnim reagovanjem, kao i nadljudskim naporima, na izuzetno teškom terenu i pod teškim vremenskim uslovima, Ivan Milunović je uspeo da se sa svojim kolegama spusti u kanjom na dubinu od oko 200 metara od mesta izletanja vozila, izvrši evakuaciju i spašavanje deteta od 3 godine, oca deteta kao i majke koja je na žalost u tom trenutku već imala povrede koje su prouzrukovale smrtni ishod.

Čestitamo kolegi Ivanu na ovom priznanju ali i svim kolegama koji su zajedno sa njim učestvovali u spašavanju porodice.